Førstehjelpsopplæring med QCPR-dukker

Alle trenger vi å kunne livreddende førstehjelp, og alle trenger vi å repetere denne livsviktige kunnskapen minimun en gang annenhvert år. Det som også er viktig er å vite at man får topp kvalitet på denne opplæringen.

Til å trene hjerte- og lungeredning (CPR) er de nye QCPR-dukkene fantastiske. Q’en står for Quality og det er nettopp det disse dukkene er, kvalitetsdukker. Dukkene er en nyvinning og de har innebygd teknologi som registrerer hvordan hjertekompresjonene og innblåsingene blir gjort. Deltagerne får sanntids tilbakemelding via et dataprogram på hvordan de utfører hjerte- og lungeredningen. Programmet registrerer takten og dybden på hjertekompresjonene, og om du slipper brystkassen helt opp igjen mellom hver kompresjon (viktig). I tillegg registreres det om man blåser for mye eller passelig med luft inn i pasienten.

Disse dukkene er en kjempestor forbedring fra de gamle «Anne-dukkene» som de aller fleste arrangørene fortsatt bruker, der det er opp til vurderingsevnen til den enkelte instruktør om du lærer hjerte- og lungeredning riktig. Med QCPR-dukkene vet du at du gjør det riktig, i stedet for bare å tro.

Før man melder seg opp til et førstehjelpskurs er min klare anbefaling at man hører med arrangøren om de tilbyr QCPR-trening eller ikke. Vi i Divetobiassen bruker kun QCPR-dukker som voksendukker og vi arrangerer kurs jevnt og trutt her i Bergen, i tillegg til å arranger kurs for bedrifter og private på forespørsel. Bare ta kontakt med meg hvis denne førstehjelpsopplæringen høres interessant ut.

Les mer om, og se en video om QCPR-dukkene her: QCPR-dukker


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.