NITROX EANx

Har du tenkt at du gjerne skulle hatt lengre dykketider? Bli med på dette Nitrox EANx -kurset og lær å dykke med oksygenberiket luft. Da vil du få til dels mye lengre dykk.

Prisen for hele kurset er kun kr. 1.890,- som også inkludert bok og sertifiseringsavgift til PADI. (Kr. 990,- uten bok og sertifikat). Du kan også lese teorien via et elearningsprogram, prisen er den samme, kr. 1.890,-

Luften vi puster til vanlig inneholder 20,9% oksygen og 79% nitrogen, men ved å ta et nitrox-kurs vil du bli sertifisert til å kunne dykke med opp til 40% oksygen (= kun 60% nitrogen).

Her er noen eksempler på hvor lang bunntid du kan få med nitrox EANx sammenlignet med vanlig luft:

  • 18 meter med luft = 56 minutter
  • 18 meter med 40% O2 = 147 minutter, altså mer enn 2,5 ganger så lang bunntid som med vanlig luft
  • 21 meter med luft = 37 minutter
  • 21 meter med 40% O2 = 98 minutter
  • 30 meter med luft = 20 minutter
  • 30 meter med 35% O2 = 29 minutter

Hvordan virker Nitrox EANx? Forklaringen er at jo mer oksygen du har i pustegassen din, jo mindre nitrogen har du. Naturlig nok. Dermed tar det lengre tid før kroppen fylles opp med nitrogen, som igjen betyr lengre dykk på deg.

For å se hvor og når neste kurs arrangeres, følger du bare denne linke:

Kursdatoer og påmelding

Har jeg ikke satt opp noe kurs så tar du kontakt med meg via dette kontaktskjemaet og så setter vi opp et kurs når det passer for deg.

Velkommen på PADI sitt mest populære emnekurs 🙂

Nitrox

Bilde er fra DS Frankewald som er regnet for å være Norges flotteste vrak. Det ligger like nord for Sognefjorden. Maks dybde på dette dykket var 30 meter. For å rekke å se mest mulig av dette vraket bør du dykke med Nitrox EANx.

Nitrox

Les mer om nitrox på padi sine sider.

Nitrox

10 thoughts on “NITROX EANx

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.