Generelt

efr-logo

Alle førstehjelpskursene arrangeres gjennom organisasjonen Emergency First Response. Dette er en av verdens raskest voksende organisasjon for førstehjelpstrening og de har siden 60-tallet utviklet meget gode og effektive kurs for førstehjelpstrening. Dette er sannsynligvis verdens beste og mest effektive førstehjelpskurs for «vanlige» folk (lekfolk).

«Creating Confidence to Care»

Dukkene vi bruker under førstehjelpskursene er de nye QCPR-dukkene. Q-en står for Quality og det er nettopp det disse dukkene er, kvalitetsdukker. Dukkene er en nyvinning og de har innebygd teknologi som registrerer hvordan hjertekompresjonene og innblåsingene blir gjort. Deltagerne får sanntids tilbakemelding via et dataprogram på hvordan de utfører hjerte- og lungeredningen. Programmet registrerer takten og dybden på hjertekompresjonene, og om du slipper brystkassen helt opp igjen mellom hver kompresjon (viktig). I tillegg registreres det om man blåser for mye eller passelig med luft inn i pasienten.

Disse dukkene er en kjempestor forbedring fra de gamle «Anne-dukkene» som fortsatt er i bruk, der det er opp til vurderingsevnen til den enkelte instruktør om du lærer hjerte- og lungeredning riktig. Med QCPR-dukkene vet du at du gjør det riktig, i stedet for bare å tro.

Du er velkommen til å gjennomføre disse viktige og effektive førstehjelpskursene med meg 🙂


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.