Kjeden som redder liv

Her har St. Olavs hospital i Trondheim laget en liten videosnutt om kjeden som redder liv. Denne er verdt å se! Den gir et lite innblikk i hvordan nødetatene jobber for å redde liv etter en ulykke.

Se filmen her:
St. Olavs Hospital-film

De har dog utelatt de to første og viktigste stegene i kjeden som redder liv, der vi lekfolk kan bidra.

1. Tidlig varsling
Det hjelper ikke hvor flinke nødetatene er hvis det er ingen som varsler om ulykken. Husk å ring 1-1-3 om du kommer først til ulykkesstedet. Last også ned appen “Hjelp 113” til din mobiltelefon. Når du ringer fra denne appen kan nødetatene se din posisjon. Et viktig og enkelt hjelpemiddel. Appen er fra Norsk Luftambulanse.

2. Førstehjelp
Det er svært viktig å gi førstehjelp så snart som mulig. Det hjelper lite hvor flinke nødetatene er om pasientene er døde når de ankommer. Nødetatene bruker ofte litt tid på å komme frem, da er det viktig at de som er først på ulykkesstedet kan bidra med livreddende førstehjelp.

Dette er de to første stegene i kjeden som redder liv og der vi lekfolk kan bidra.

Kan du livreddende førstehjelp? Eller har det gått mer enn 2 år siden forrige gang du gjennomførte kurs/trening i dette? Bli da med Dive Tobiassen på et kurs eller re-trening. Dette er billige og enkle kurs der kunnskapen sitter lenge. Vi setter også opp kurs på ditt arbeidssted eller klubb, og også hjemme hos deg slik at du og din familie/venner kan ha et eget kurs.

Les mer på hjemmesiden min her for hva vi kan bidra med innen førstehjelpsopplæring:

Førstehjelpsopplæring hos Dive Tobiassen

(Kjeden som redder liv)

Klikk på denne knappen og send inn skjemaet for å kontakte meg hvis du er interessert i et effektivt førstehjelpskurs:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.