Spøkelsesredskaper

Spøkelsesredskaper i sjøen er et stort problem. Dette kan være mistede teiner, garn, ruser osv. Redskapene står og fisker i mange, mange år før de gradvis går i oppløsning. Hvor mye fisk, krabber, fugler, seler, osv som mister livene i slike spøkelsesredskaper, er det ingen som vet.

Her har Nrk laget en kort artikkel om dette:

Selunge endte livet i gjenglemt hummerteine

Hvis man driver med fritidsfiske så bør man virkelig ta ansvar hvis man mister noe av utstyret sitt. Fiskeridirektoratet har laget en egen app for registrering av spøkelsesredskaper. Appen kan du også koble opp mot din lokale dykkerklubb slik at disse ser hvor redskap er mistet. Les mer om appen her:

Fritidsfiskeappen

Det går også ann å ta direkte kontakt med din lokale dykkerklubb for å høre om disse kan hjelpe deg til å få opp igjen redskapen. Oversikt over dykkerklubber i Norge finner du her:

Klubbkart

Spøkelsesredskaper er det ingen som ønsker i sjøen. Jeg vil oppfordre alle dykkere til å bruke kniven til å kutte opp alle teiner og ruser og lignende, som åpenbart er spøkelsesredskaper. Gjerne ta de med opp også selvsagt, men det krever ofte litt mer planlegging. Å kutte de opp når man ser de, krever ingen planlegging. Dette gir fisk og sjødyr muligheten til å slippe unna en pinefull død.

Har du lyst å lære mer om Project AWARE og deres arbeid for å beskytte verdenshavene? Bli med meg på et Project AWARE-kurs. Det er ingen dykking på dette kurset. Dette er et rent teorikurs som går over 3-4 timer.

Spøkelsesredskaper
Om

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.