Nitrox-dykking

Har du prøvd Nitrox-dykking? Å dykke med Nitrox er perfekt for oss sportsdykkere! Hva er Nitrox og hvorfor er dette så bra å dykke med?

Akterdekk, babord inngang, dykker
Inn en av mange åpninger. Det er laget mange åpninger langs hele båten for å lette rømning hvis noen får problemer når det er inne. Dette vraket har blitt sunket med vilje for å være et dykkemål.

Nitrox, eller Enriched Air Nitrox (EANx), er oksygenberiket luft. Dette betyr at pusteluften du har på dykkeflasken din har et høyere innhold av oksygen enn vanlig luft. Vanlig luft har et oksygeninnhold på 20,9% og hele 79% nitrogen. Som du vet er det nitrogen-opphopningen i kroppen som begrenser dykketiden din. Ved å ha høyere oksygeninnhold i pusteluften din, reduserer du samtidig nitrogen-innholdet. For eksempel; har du 40% oksygen så har du kun 60% nitrogen. Logisk ikke sant?

Nitrox-dykking har flere fordeler. En ting er at du får til dels lengre dykketider. En annen viktig fordel er at du får mye lengre avstand til ikke-dekompresjonsgrensen din. Dette gir en stor trygget da ikke-dekompresjonsgrenen er helt generell. Ingen dykkecomputer registrerer hva som skjer inne i kroppen din. Å ha god margin til ikke-dekompresjonsgrensen er en stor trygghet.

En annen stor fordel med Nitrox-dykking er at du har mulighet til å få flere gjentatte dykk på en dag. Ideelt når du vil dykke i syden. På sydenferie ønsker man jo ofte å få flest mulig dykk.

I denne artikkelen har PADI summert opp de 11 beste stedene i verden for Nitrox-dykking:

The 11 Best Nitrox Diving Destinations

Dive Tobiassen arrangerer PADI Nitrox-kurs støtt og stadig. Neste kurs er satt opp til 28. mai kl. 17:00. Vi setter også opp egne kurs på forespørsel, både på dagtid og kveldstid. Bare ta kontakt så setter vi opp et kurs som passer for deg.

(Nitrox-dykking), Grunnkurs i dykking (Nitrox-kurs 28. mai)
Who’s With Me / Go Dive photo shoot

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.