Dykke med astronauter!

Drømmer du om å dykke med astronauter? Her har du sjansen! Astronauter må nemlig trene i et basseng for å forberede seg på opphold i verdensrommet. Da trenger de support fra dykkere.

NASA her nemlig bygget en fullskalamodell av den internasjonale romstasjonen i et basseng! Å trene i basseng er det nærmeste man kommer forholdene i verdensrommet.

(Dykke med astronauter!)

Lese hele artikkelen på PADI sine sider her:

Scuba Diving With Astronauts

Ønsker du å dykke med astronauter? Da er det noen ting du må fokusere på. Denne dykkeren i artikkelen nevner spesielt tre ting du må ha kontroll på, for å kunne få en slik jobb:

  1. Perfekt oppdriftskontroll
  2. Dykke på instinkt
  3. Kunne multi-taske

1. Perfekt oppdriftskontroll. Dette lærer du ved å dykke mye, og fokusere på oppdriften på hvert dykk. I tillegg er det lurt å ta et kurs i PADI Peak Performance Buoyancy.

2. Dykke på instinkt. Dykk MYE! Dykk hele tiden! Det er vell det beste for å bli god på dette.

3. Kunne multi-taske. Det beste rådet jeg kan gi her er å flytte blikket! Ha kontroll på omgivelsene dine når du holder på med noe. Trene på multi-tasking.

PS! Tror du at du er vektløs når du dykker? For å teste det ut; ta av deg computeren på ditt neste dykk, og slipp den foran deg og se hva som skjer. Tips: Gjør det når du er rett over bunnen. 😉 Vi er nemlig ikke vektløse når vi dykker. Det bare føles sånn! Dette fordi tyngdekraften og oppdriften utligner hverandre, og vi får nøytral oppdrift. Derfor får vi følelsen av å være vektløs.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.